Ще прати ли Урсула Бойко в карантина?

Политика
13:42 - 05 Октомври 2020
5531
Ще прати ли Урсула Бойко в карантина?

В Министерския съвет настъпи тревога тази сутрин, след като стана ясно, че лидерката на ЕК Урсула фон дер Лайен е в изолация след контакт със заразен с коронавирус. Днес ВИП-чиновничката съобщи неприятната новина в на страницата си в Twitter.

Притесненията на „Дондуков”1 дойдоха заради визитата на премиера Бойко Борисов миналата седмица в Брюксел за заседанието на Европейския съвет, където разговаря и с председателката на комисията. „Ако тестът на Урсула се окаже положителен, става доста неприятно. Вероятно вирусът настъпва в Брюксел и може да  „подпали” доста евролидери”, коментираха наши евродепутати.

Ето какво сподели шефката на ЕК в социалните мрежи:

„Получих информация, че човек, с когото срещнах миналия вторник, е носител на коронавирусна инфекция. В съответствие с действащите разпоредби ще се самоизолирам до сутринта на 6 октомври“, написа Урсула фон дер Лайен и отбеляза, че очаква резултатите от теста си.

Час след информацията от Брюксел, премиерът Борисов вече е дал проба за коронавирус и очаква резултатите днес по-късно или утре сутринта. Дори тестът на министър-председателя да е отрицателен, ако пробата на Урсула фон дер Лайен е положителен, Борисов също е длъжен да спази 14-дневна карантина.  

Тази сутрин стана ясно, че и румънският премиер Лудовик Орбан е със съмнения за коронавирус, след като е участвал в предаване на телевизия Бе1 (B1 TV) с водещ Силвиу Манастире, който е дал положителен тест за коронавирус снощи.