Ще спасим ли Бистра Бошнакова?

Спешно се събират пари за лечението на талантливата фотографка

Култура
20:21 - 19 Декември 2019
6498
Ще спасим ли Бистра Бошнакова?

Една от най-известните фотографки у нас - дългогодишният фоторепортер на БТА Бистра Бошнакова се бори за живота си. Талантливият майстор на обектива днес има нужда от помощ, алармираха нейни близки. Бошнакова се лекува в България от тежко онкологично заболяване в много напреднал стадий. За жалост, тя няма финансова възможност да обезпечи лечението си.

По-рано днес Lupa.bg съобщи за кампанията. Повтаряме апела си с надеждата той да стигне до повече хора.

Дълги години родената през 1971 г. Бистра Бошнакова е работила за БТА. Нейни снимки са били по първите страници на вестниците. Снимала е почти всичко - от спортни победи, през рок концерти до трупове по софийските улици. Но любими са ѝ тетралните репетиции, концертите и котките. Нейна фотография на Крикор Азарян по време на репетиция на "Чайка" спечели награда в престижния конкурс "Шаварш Артин" преди години.

Снимката на Крикор Азарян по време на репетиция на "Чайка" - последният спектакъл на големия режисьор, донесе награда на Бистра Бошнакова. По ирония на съдбата, днес, години по-късно, тя се бори с подобна страшна болест

Накратко - Бистра снима хората, които са полезни със своята професия и предизвикват положителни събития. Майка е и на 7-годишно момиченце.

Днес Бистра има нужда от подкрепа. Тя има силата и куража да се пребори, оттам нататък сме ние и трябва да се случи сега, призоват колегите ѝ, които са особено активни в кампанията.

Публикуваме пак дарителската сметка за тези, които искат да помогнат:

Инвест банк АД
Бистра Богомилова Бошнакова-Парсънс
BG07IORT80451020148900
BIC: IORTBGSF