Ще вали ли сняг утре в Търново?

Забавен гаф на НИМХ предизвика коментари в социалните мрежи

Актуални новини
14:35 - 25 Юли 2024
20960
Ще вали ли сняг утре в Търново?

Забавен гаф на НИМХ предизвика коментари в социалните мрежи. На сайта Meteo.bg е обявена иконка за сняг над Велико Търново за 26 юли.

Това, разбира се, е грешка от бързане на иначе точните синоптици от БАН, които винаги се стремят към максимална бързина и точност.

Прогнозираните градуси за утре за Велико Търново са между 18 и 26, така че няма как да вали друго освен дъжд.

Любителите от Метео Балканс побързаха да отбежат гафа с коментар:

"Хубав сняг ще вали утре във В. Търново ;р"

През нощта над Централна и Източна България ще има значителна облачност, на места с краткотрайни валежи, в отделни райони с гръмотевици. В Централния Предбалкан са възможни значителни количества на валежа. Над Западна България ще бъде предимно ясно. Ще духа слаб вятър от запад-северозапад. Утре още от сутринта облачността над източната половина от страната ще започне да се разкъсва и намалява, но след обяд отново ще се развие купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще превали и прегърми. Северозападният вятър отново ще се усили и ще бъде умерен до силен. Максималните температури ще бъда между 27° и 32°, в София - около 27°, сочи прогнозата на НИМХ.

В планините ще бъде предимно слънчево, след обяд над масивите от Централна и Източна България с купеста облачност и на отделни места ще превали и прегърми. Ще духа умерен до силен северозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще бъде около 21°, на 2000 метра - около 13°.