Ще вдигне ли Варна паметник на уличното куче Бела?

Любимката на морската столица даряваше радост цели 17 години, спомина се от старост

Новини
19:52 - 14 Ноември 2022
9149
Ще вдигне ли Варна паметник на уличното куче Бела?

Бела - кралицата на центъра на Варна, се пренесе в кучешкия рай, съобщиха хора, грижили се за нея. Сладкото животинче се превърна в истинска легенда. Години наред тя радваше минувачите с любвеобилния си нрав и забавните пози, които заемаше и с които предизвикваше усмивки и си просеше галене и лакомства.

Бела винаги лежеше по гръб

Светът й беше с краката нагоре, но буквално. Препичайки се по гръб и въртейки се като пумпал, тя събираше погледите на малки и големи. Обожаваше да я галят по коремчето и скимтеше от удоволствие.

Кучето Бела доживя до преклонна възраст - цели 17 години. На улицата освен на усмивки, тя разчиташе главно на добрината на хората, които й даваха подслон в студените дни, лекарства, грижа и топлина. Тя нямаше истински дом, но пък имаше много приятели, колкото бяха и имената й. Всеки я наричаше посвоему, някои дори й казваха Кънчо.

Преди около 2 месеца животинката внезапно изчезна от центъра на града. Плъзват слухове, че е прибрана в приют, или че е убита. Оказва се, че Бела, вече на преклонна възраст, е лекувана от местни ветеринари. Преди няколко дни е издъхнала. 

"Тя заслужава паметник в центъра на Варна. Даряваше усмивки на хиляди хора", пише в социалните мрежи местен младеж.