Ще влезе ли Стоичков в политиката? (ВИДЕО)

На здрава глава лед да слагам - защо ми е, отвърна Камата и призова да престанем да се делим

Актуални новини
15:00 - 24 Декември 2023
8717
Ще влезе ли Стоичков в политиката? (ВИДЕО)

Христо Стоичков не възнамерява да влиза в политиката, защото "вече е късно". Това признание той направи като гост в предаването "Насреща-Петя Дикова" по Би Ти Ви, споделяйки още куп любопитни неща. Камата говори още за Коледа, за Лео Меси, за Тръмп и за Родината.

За политиката

Мина ми времето за политиката. На здрава глава лед да слагам - защо ми е? Искам да престанем да се делим. Ако ние се обединим, както го правят по света - в Америка колко милиони са, а има две групички, при нас са 303, трябва да се обединим!

За Тръмп

Доналд Тръмп знае много за България. Уникален човек, отнася се много позитивно. Синът му знаеше повече от него за спорта, за Барселона, за моите награди.

За Златната топка и футбола

Футболът ми е дал много, пътувал съм много, но винаги съм се прибирал в България. Дърпа ме и към Барселона, този отбор ме направи известен, първите си награди спечелих там. Но "Златната топка" е и за България - това от 1994 г. никога няма да се повтори.

"Златна обувка" не се печели всеки път. Няма да се повтори, защото виждаш накъде вървят нещата. Имали сме някакви проблясъци през годините, малко не ни достигна да се класираме за световно и за европейско първенство. Ние, в България, имаме много диаманти, но някой трябва да ги шлифова.

Аз съм една малка част от нашия велик спорт в България. Знаете какви олимпийски, световни и европейски шампиони сме, аз съм някъде накрая. Мечтата ми бе да играя в олимпийски отбор на България и го постигнах. Никога не съм делял отбора, затова си казвам - благодарение на тези момчета ние направихме това.

За Меси

Познавам го от 12-13-годишен, като дойде в Барселона. Радостен съм, че не се промени, остана си едно земно момче, което не се възгордя от Златните топки, приятел за приятелите, съпруг, баща... Отношенията ни не се промениха.


За семейството

През годините се научих да се вслушвам в съветите на жена ми Мариана. Научи ме на ред и дисциплина. Сами си проправихме пътя в живота, сами си възпитахме децата, сега внучката.

За Коледа

Обичам Коледата да е по български - с луканчица, сланинка, капама и сармички. На моето семейство пожелавам здраве, на вас - да се обичате и да се уважавате!