Ще застане ли К. Петков срещу Борисов, Иванов и Нинова в 25-и МИР?

"Продължаваме промяната" ще обявят листите за вота в неделя

Топ
23:10 - 08 Октомври 2021
5569
Ще застане ли К. Петков срещу Борисов, Иванов и Нинова в 25-и МИР?

Лидерският 25-и МИР в София, където традиционно председателите на партии влизат в пряк двубой, засега е една от въпросителните в листите на новия проект “Продължаваме промяната”.

Вариантите са два - Кирил Петков влиза в лидерска битка с Бойко Борисов от ГЕРБ и Корнелия
Нинова от БСП или новият проект пуска изненадващо име срещу двамата. В този район ще води лидерът на ДБ Христо Иванов.

Окончателно водачите на листи на новата коалиция на двамата бивши служебни министри Кирил Петков и Асен Василев трябва да станат ясни в неделя. Бившият финансов министър обаче щял да бъде водач в 24-и столичен МИР и в Хасково. А Петков ще води и в Пловдив, където със сигурност ще има пряка битка с Борисов.

В листите на “Продължаваме промяната” се включва и друго знаково лице от служебния кабинет- шефът на Държавната агенция по горите Александър Дунчев. Вчера с пост във фейсбук той обяви, че излиза в неплатен отпуск и се включва в кампанията на бившите си колеги в служебния кабинет “Янев 1”.

Дунчев трябва да води листата в София-област. Той не е член на партия.

Минимални размествания вероятно ще има в листите на ГЕРБ - водачи ще са министрите от последното правителство на Бойко Борисов. Самият той, макар и да отказа депутатското място в 45-ото и 46-ото НС, отново застава начело в лидерските битки в 25-и столичен МИР, както и Пловдив-град.

В столичните листи се появява и името на доскорошния шеф на “Пирогов” Асен Балтов. Хирургът и доскорошен шеф на “Пирогов” ще заеме второто избираемо място в 23-и МИР, където отново
водач ще е председателят на СДС Румен Христов.