ЩЕДРО: София харчи 500 милиона за ремонти

Липсата на държавен бюджет спира грандиозните планове на Йорданка Фандъкова

Общество
19:38 - 16 Май 2023
3015
ЩЕДРО: София харчи 500 милиона за ремонти

Управата на София планира да похарчи колосалните 500 милиона лева за ремонти и строителство. Да, ама не – липсата на държавен бюджет спират грандиозните планове на отиващата си Йорданка Фандъкова.

Иде реч за ремонти на централни пътни артерии и строеж на нови сгради.

Един от най-сериозните приоритети в работата ми е строителството на детски градини и училища. Построихме близо 140 нови детски градини и ясли в София.

В момента се очаква 6 сгради на детски градини, които са готови да бъдат пуснати в експлоатация, изграждаме 21 нови сгради на детски градини, като от тях до края на годината се очаква да приключи строителството на още 15 сгради на детски градини, съобщи Фандъкова при откриването на новата сграда за 8 групи в кв. „Манастирски ливади – изток“ – 131 ДГ „Флора“.

Строителството на детски градини ще ни помогне да изпълним ангажимента си за задължителен прием на четиригодишните деца. Като министър на образованието предложих тази инициатива и въпреки че срещна критики, времето показа, че децата трябва да имат равен достъп до образование. Детска градина „Флора“ в кв. „Манастирски ливади – изток“ работи с деца в 7 групи и се очаква при предстоящото класиране да се запълни и 8-ата яслена група, обясни Фандъкова.