Щерка на Стоичков ще представлява испански енергиен холдинг у нас

Това се случва броени дни, след като другата му дъщеря пое важен футболен пост

Актуални новини
14:06 - 23 Септември 2022
8376
Щерка на Стоичков ще представлява испански енергиен холдинг у нас

Христина Стоичкова, дъщерята на футболната легенда Христо Стоичков, ще представлява испанския енергиен холдинг и независим търговец „Фактор Енерджи“ в България.

Христина и нейният съдружник Емилио Росауд ще представят българското подразделение „Фактор Енерджи България“ на 26 септември. Испанският енергиен холдинг e първият търговец на електрическа енергия в Испания. 

Стоичков се запознава с Емилио Расауд още като играч на ФК "Барселона", който по това време е вицепрезидент на клуба, и с когото споделя идеята си за един по-устойчив свят. Той ще бъде своеобразен посланик на проекта на българския пазар.

"Неговата цел е да помогне на българските компании да растат и да осъществят енергийния преход, като по този начин стимулира местния бизнес, чрез създаване на нови работни места в страната", пише в българската страница на компаията. 

Емилио Росауд Парес, испански предприемач с над 20 години опит на енергийния пазар. Завършва „Бизнес администрация“ в Политехническия университет на Каталуния и магистратура по „Данъчно консултиране и управление“ в Юридическия факултет на ESADE.

През 1999 г. основава "Фактор Енергия" с намерението да я превърне в една от алтернативите на пазара за продажба на електроенергия, природен газ и решения за енергийна ефективност за промишлени, малки и средни предприятия и пазара на жилищни имоти.

Под негово ръководство компанията достига оборот от 645 милиона евро в Испания през финансовата 2021 г. и навлиза на пазарите на Мексико и Португалия, където към момента има над 160 000 клиента. 

Само преди броени дни друата дъщеря на Христо Стоичков Михаела Стоичкова стана директор на Българската професионална футболна лига (БПФЛ).

Мика ще отговаря за комуникациите и стратегическите международни взаимоотношения след като лично е била поканена от президента на организацията.