Щерката на богаташ №1 в света оглави „Кристиан Диор“

Досегашният шеф Пиетро Бекари застава начело на водещата световна марка за луксозни стоки „Луи Вюитон“

Нещо за четене
13:10 - 11 Януари 2023
7472
Щерката на богаташ №1 в света оглави „Кристиан Диор“

Делфин Арно, дъщерята на Бернар Арно, бе назначена за главен изпълнителен директор на модна къща „Кристиан Диор“ (Christian Dior), а досегашният шеф Пиетро Бекари застава начело на водещата световна марка за луксозни стоки „Луи Вюитон“ (Louis Vuitton).

Това обяви днес в комюнике корпорацията „Луи Вюитон Моет Хенеси“ - Ел Ве Ем Аш (Louis Vuitton Moet Hennessy-LVMH), цитирана от Франс прес.

Досега 47-годишната Делфин Арно бе заместник изпълнителен директор на „Луи Вюитон“ и отговаряше за надзора на всички производствени дейности от 2013 г., след като преди това 12 години е работила в „Кристиан Диор“.

„Назначаването на Делфин Арно бележи продължаването на пътя към изключителност в модата и кожените изделия.

Под нейно ръководство привлекателността на продуктите нарасна значително, позволявайки на марката да скача от рекорд към рекорд.

Острото ѝ око и несравнимият ѝ опит ще бъдат решаващи козове, за да продължим развитието на „Кристиан Диор“. Това заяви Бернар Арно, цитиран в комюникето.

Петте деца на бизнесмена работят в групата Ел Ве Ем Аш. Антоан, най-големият син, беше назначен през декември за главен изпълнителен директор на холдинга „Кристиан Диор“, който контролира Ел Ве Ем Аш, както и за вицепрезидент на съвета на директорите на холдинга. Той е и главен изпълнителен директор на „Берлути“ (Berluti), президент на „Лоро Пиана“ (Loro Piana), имиджов директор, отговарящ за околната среда в Ел Ве Ем Аш и директор на Ел Ве Ем Аш.

Александр Арно е изпълнителен вицепрезидент на компанията за бижута „Тифани“ (Tiffany). Фредерик Арно е главен изпълнителен директор на „Таг Хойер“ (Tag Heuer), а Жан Арно, директор маркетинг и развитие на часовници за „Луи Вюитон“.

Пиетро Бекари застава начело на водещата световна марка за луксозни стоки „Луи Вюитон“

По повод назначаването на Пиетро Бекари Бернар Арно изтъкна днес „изключителната му работа през последните пет години“ в „Кристиан Диор“. Според него

„никой не се съмнява, че той ще направи марката „Луи Вюитон“ още по-привлекателна и ще я поведе към още по-голям успех".

Милиардерът приветства и „страхотната работа“, извършена от Майкъл Бърк след 10 години начело на „Луи Вюитон“, която е позволила марката да спечели конкурентно предимство.

„Освен Луи Вюитон той спомогна за успешното интегриране на „Тифани“ в групата“, добави милиардерът в комюникето, уточнявайки, че Бърк „ще поеме нови функции непосредствено до него“.

Бернар Арно, който е на 73 години, неотдавна стана заедно със семейството си най-богатият човек в света, изпреварвайки Илон Мъск, който е начело на „Тесла“ (Tesla), „СпейсЕкс“ (SpaceX) и „Туитър“ (Twitter), според класация на „Форбс“.