Щерката на Брус Лий иска $30 млн. от китайска верига

Свят
15:14 - 27 Декември 2019
9001
Щерката на Брус Лий иска $30 млн. от китайска верига

Фирма, ръководена от Шанън Лий - дъщерята на легендарния майстор на бойните изкуства Брус Лий, е завела дело срещу китайска верига за бързо хранене за неправомерно използване на лика му, предаде Ройтерс.

Искът, заведен в съд в Шанхай от фирмата "Брус Лий Ентърпрайзис" със седалище в Калифорния срещу веригата Риъл Кунг Ф, е за 210 милиона юана (30 милиона долара). Ищците настояват хранителната компания да преустанови неправомерното използване в логото си на лика на Брус Лий, в 90-дневен срок да изясни, че няма нищо общо с майстора на бойните изкуства, и да заплати допълнителни 88 000 юана за правни разходи.

Веригата за бързо хранене Риъл Кунг Фу, която продава оризови купички с китайски блюда, е основана през 1990 г. и има заведения в над 57 града в страната. Логото й изобразява мъж с жълто горнище с дълги ръкави, чиито вид и поза "готов за удар" напомнят за Брус Лий.

От Риъл Кунг Ху споделят в профила си в социалната мрежа Вейбо, че са озадачени от иска, тъй като използват логото от 15 години.