Щерката на Камелия Тодорова - Рейчъл Роу играе Евита

Стефан Вълдобрев е българският Бандерас в мюзикъла на Андрю Лойд Уебър в Пловдивската опера

Култура
08:30 - 19 Април 2019
6342
Щерката на Камелия Тодорова - Рейчъл Роу играе Евита

Дъщерята на Камелия Тодорова - Рейчъл Роу ще се превъплъти в ролята на Евита в легендарния бродуейски мюзикъл „Евита” на Андрю Лойд Уебър и Тим Райс, чиято премиера ще бъде на 10 май в Операта в Пловдив. Чаровната млада дама ще се сменя за ролята с гласовитата пловдивчанка Юлия Йорданова. В холивудския филм-мюзикъл, излязъл на екран през 1996 г., ролята на съпругата на аржентинския президент Хуан Перон - Ева Перон се изпълнява от Мадона.

Стефан Вълдобрев пък прие предизвикателството да влезе в кожата на Антонио Бандерас. Испанският актьор играе Че в продукцията на Алън Паркър и Оливър Стоун. В мюзикъла героят му Че се явява основен критик, но и вътрешен глас на Ева Перон и въпреки че мнозина правят асоциации с образа на латиноамериканския революционер Че Гевара, то в исторически план Първата дама на Аржентина и левичарският идол не са се познавали. Ролята на Че готви и певецът Виктор Ибришимов след успешната му изява в премиерата на „Кабаре”.

Стефан Вълдобрев репетира ролята на Че в мюзикъла "Евита"

В образа на президента Перон ще видим Георги Султанов и Атанас Сребрев, а останалите централни роли се изпълняват от Марк Фаулър, Момчил Караиванов и Станислава Момекова.

Режисьор е Нина Найденова, която дълго изучава историческите факти около превърналата се в мит за Аржентина съпруга на президента Хуан Перон - Ева Перон. Диригент на мащабното произведение е талантливият американският възпитаник Константин Добройков.

Правата за Пловдив са получени от фирмата на Андрю Лойд Уебър след продължителни преговори за всеки детайл, включително и одобрение на авторския превод на песните на български език от Цветомира Цонева.


Мюзикълът „Евита” се играе над 40 години на Уест Енд Лондон и Бродуей САЩ и е преведен на над 14 езика. С това той се нарежда сред най-известните мюзикъли на Андрю Лойд Уебър в световен мащаб, заедно с „Исус Христос Суперзвезда”, „Фантомът на операта” и „Котки”.

Първоначално "Евита" започва като концептуален рок-опера албум през 1976 година, а по-късно е превърнат в мюзикъл. Сюжетът е може би най-сполучливото претворяване на живота на Мария Ева Дуарте Де Перон - втората съпруга на аржентинския президент Хуан Перон, първа дама на южноамериканската република за шест години до ранната й кончина на едва 33 години през 1952 г.