Щерката на Марадона шокира света с разкрития

Изповеди
21:16 - 13 Октомври 2022
6916
Щерката на Марадона шокира света с разкрития

Почти две години след смъртта на Диего Марадона в квартал Сан Андрес де Тигре, където беше подложен на съмнителна домашна хоспитализация заради пристрастяването си към алкохола, дъщеря му Далма отново критикува хората, които са се грижили за него до последно, докато съдебното дело за причиняването на смъртта му вече стигна до устен процес.

Има осем обвиняеми, всички - здравни специалисти, които ще трябва да свидетелстват, след като са обвинени като съавтори на предполагаемото „убийство с евентуален умисъл“ на Марадона.

Въпреки факта, че става дума за престъпление, за което се предвиждат от 8 до 25 години затвор, прокурорите така и не поискаха арести и подсъдимите ще дойдат на разпитите не от ареста, а на свобода.

Прокурорът е преценил, че медицинският екип е бил „недостатъчен“, „безразсъден“ и „безразличен“, че е знаел, че легендата може да умре в състоянието, в което се намира, и че не е направил нищо, за да го предотврати.

"Освен проблема с марката, Джанина и аз се грижим да има и присъда за смъртта му. Правосъдието вече се грижи за хората. Дано ги осъдят, защото беше много коварно, публикуваха доказателствата навсякъде“, започна Далма в интервю за LAM.

И добави: „И когато Диего е имал нужда от помощ, нямало никой. Най-важното е да знаем какво се е случило. Има една конкретна ситуация, която е в досието: Трябваше да влезе една лекарка и едно лице, което знам кое е, не я е пуснало. Всъщност е било в 7 сутринта, на нас ни казаха след обяд."

Попитана за повече подробности за това, най-голямата дъщеря на Клаудия Вилафане обясни: „Не става дума за конкретна ситуация или пропуск. Никой не е влязъл, когато баща ми е поискал помощ, те са обвинени за нещо. Те взеха пари. Ще продължа до крайни последствия."

Обвиняемите за смъртта на Диего Марадона са Леополдо Лучано Луке (40 г.), неврохирург и още 7 лица. Той е главният обвиняем по делото, тъй като за прокурорите е бил семейният лекар на Марадона.

Той е подписал освобождаване от клиниката Olivos, за да го отведе в дома му и да го лекува там. Другата заподозряна е Агустина Косачов (36 г.), тя беше психиатърът на Марадона.

За прокурорите тя е друг от основните обвиняеми по делото. Тя отговаряше за предписването на психиатричните лекарства, които легендата приемаше по това време, и също така е подписала изписването му от клиниката Olivos.

Карлос Анхел "Чарли" Диас (30) е третият обвиняем. Той беше психологът на Марадона и е попаднал сред медицинския персонал чрез адвоката му Матиас Морла.  Нанси Едит Форлини (53) е лекар, отговарящ за управлението на домашните грижи на швейцарската компания Swiss Medical.

Тя беше координатор на предплатения прием на Марадона.

Мариано Ариел Перони (41) беше координатор на медицинските сестри за компанията "Медидом", наета като подизпълнител да осигури медицински сестри и лекари за домашната хоспитализация на Марадона.

Рикардо Омар Алмирон (38) беше медицинската сестра, която се грижеше за Марадона по време на нощните и ранните сутрешни смени.

Дахиана Гизела Мадрид (37) беше медицинската сестра на Марадона сутрин и следобед.

Педро Пабло Ди Спаня (49) беше нает да наблюдава Марадона в къщата от компанията Medidom, на която предплатената Swiss Medical бе делегирала грижата за звездата в домашната му хоспитализация.

„Хиляди пъти исках да вляза с колата си и да потроша вратата, но не ми позволиха. Ние винаги се справяме по свой начин, но не искахме да създаваме ситуация, в която полицията да ме изведе от къщата на баща ми. Ограничението ми беше да отида до вратата с дъщеря ми и да ми кажат „не“.

Обадих му се на мобилния телефон и той не отговори, защото го беше оставил на безшумен. Ако не си бил упълномощен, не можеш да влезеш. Баща ми ни каза, че никога не сме ходили, но неговата среда не ме упълномощи да го видя“, спомня си дъщерята на Марадона последните му дни.

"Докато отдават почит на татко и е красиво, за нас е грандиозно. Това ми се случва. Винаги, когато ме поканят, когато отдават почит, отивам. Лудост е какво движи този свят. Човек никога не може да е наясно какво се случва в света по отношение на марката "Марадона", невъзможно е. Има неща, които отсрещната страна подписва, а вие дори не знаете...

Случва се да има хора, които са фанатици и продават мърчандайзинг, не знам дали са толкова фанатици, те го правят защото им дават пари, но никога не бих се противопоставила на стенопис или на хора, които го рисуват", каза още тя.

„Джанина и аз имахме живот с него, добър или лош, и никой не е виновен. Имахме история и живот с баща, който присъстваше. Извиних му се за всички несъществуващи упреци.

Винаги съм била много строга с него в живота, защото всичко, което исках да му кажа, го правех на момента и по мой собствен начин. Много пъти това не му харесваше и спирахме да си говорим за дълго време. Всички винаги казваха да на него, а на сестра ми - не", допълни тя.