Щерката на Р. Овч. скочи на Калоян Паргов

Поеми си отговорността за избирането на новия шеф на СОС, зове Теодора Овчарова

Политика
14:41 - 24 Септември 2021
10070
Щерката на Р. Овч. скочи на Калоян Паргов

Дъщерята на червения инкасатор Румен Овчаров скочи на шефа на БСП-София Калоян Паргов заради гласуване на социалистите в местния парламент вчера, при което бе избран герберът Георги Георгиев. Теодора Овчарова обяви във фейсбук, че Паргов е отговорен за тези гласове. 

"Изключително ми е неприятно да напиша следните редове, но още преди известно време написах, че битката със задкулисието се води включително и в нашата партия. Вчера това бе нагледно показано.

На заседание на Столичния общински съвет с няколко от гласовете на съветниците на БСП е бил избран новият председател на СОС Георги Георгиев от ГЕРБ. Публично Калоян Паргов - председател на БСП София и председател на групата ни в СОС обявява решение, че групата няма да го подкрепи. Но резултатът е налице.

Позорно и срамно е това поведение, и то носи петно за цялата софийска организация. За подобни политически провали се носи лична политическа отговорност. Макар че Калоян Паргов удобно не е присъствал на това заседание, в тази ситуация не може да се скрие зад Корнелия Нинова. Калоян Паргов , поеми си отговорността.

А на тези от БСП, които са гласували за председателя на ГЕРБ, бих им пожелала да успеят да го обяснят на съвестта си, въпреки че явно за тях съвест и морал няма.

Казвам това, за да е ясно, че в БСП има хора, които се борим срещу марионетки, работещи за чужди интереси. За съжаление, понякога войната е тежка, и не всяка битка е успешна", написа общинарката.