Що е то кунг-фу на "Железния чатал"? (ВИДЕО)

Древното изкуство се изучава чрез жестоки удари в слабините

Спорт
16:46 - 17 Декември 2020
3254
Що е то кунг-фу на "Железния чатал"? (ВИДЕО)

Майстор на бойните изкуства от Юнтун, село в централен Китай, се надява да запази традицията на "кунг фу на железния чатал", при което трениращите понасят жестоки удари в слабините си, за да заздравят слабите си места.

Този стил е един от клоновете на тонгбейкуан кунг фу и се практикува в селото от 300 години, разказва 65-годишният Уонг, треньор в академията по бойни изкуства на Юнтун.

Танг Яоченг, 53-годишен мастор, сподели че 200 души от селото практикували бойното изкуство редовно, но цифрата се смалила до 20. Майсторите започнали инициатива за популяризирането на техните тренировки в селото си с надеждата да привлекат повече хора в своята школа. Те успели да съберат няколко ученика от други места в страната, които научили за тренировките от интернет.

"Ако има повече ученици, които спомогнат за популяризирането ни в цялата страна и света, те ще могат да пренесат напред тази форма на кунг фу, което ще бъде моя сбъдната мечта," споделя Уонг.

"Кунг фу на железния чатал" включва брутални удари с огромен 2-метрова трупа, която тежи 40 килограма. Това чудо влиза директно в слабините, докато трениращия използва дихателни техники кигонг, за да заздрави тялото си. Това помага на практикуващия да устоява на натиск, болка и удари в меките части, както и в други слаби места по тялото си.

"Имаме и желязно гърло, желязна глава, железни гърди и железен гръб," казва Танг.

Въпреки че изглежда изключително болезнено, Уонг уверява, че с правилните методи и достатъчно тренировка "кунг фу на железния чатал" не причинява никаква болка и не влияе неблагоприятно на половата система на трениращите.

mma.bg