Щрак: София стана закусвалня - народът тъпче банички и сандвичи по пейките

Новини
16:30 - 06 Януари 2021
5027
Щрак: София стана закусвалня - народът тъпче банички и сандвичи по пейките

Епидемична София заприлича на закусвалня – народът тъпче банички и бургери по пейки и градинки заради запечатаните маси в заведенията. Безброй куриери - доставчици на храна за дома пък хвърчат с колелета и коли из целия град.  

На хората очевидно им писна да няма къде да приседнат да изпият едно кафе и да хапнат пица, картофки или пък нещо по-засукано. Затова и през деня почти навсякъде в централна София  - по тротоарите, както и в паркове и градинки, свободни пейки няма.

Млади и по-възрастни окупират и всякакви места, които стават за сядане за похапване и пийване – кашпи, бетонните саксии около дърветата и каквито още места намерят.

Напоследък из града, на най-причудливи места, компании носят торби с провизии, сядат и вадят храната и напитките и така компенсират липсата на отворени кръчми. 

Поръчките за храна за вкъщи пък валят всеки ден. Най-масово се поръчват пици и сандвичи, особено от младежите. Пицариите едва насмогват да изпълнят поръчките и колите им сноват из града от обяд до късно вечерта, за да доставят храната още топла.

На хората им омръзна да приготвят обеди и вечери месеци наред и гледат малко да се разтоварят,  а и да разнообразят менюто. Така че едно пикантно печиво винаги им идва добре, още повече, че доставките са безплатни, обясни служител в известна пицария.

 Снимки: Агнес Методиева