ЩРАК: Вижте как Ковачески размахва пръст на Кирил Петков

Двамата са в Брюксел с Еди Рама и Александър Вучич за срещата на Европейския съюз – Западните Балкани

Политика
17:09 - 23 Юни 2022
5246
ЩРАК: Вижте как Ковачески размахва пръст на Кирил Петков

Кирил Петков, Димитър Ковачевски, Еди Рама и Александър Вучич са в Брюксел за срещата на Европейския съюз (ЕС) – Западните Балкани. Преди започването на срещата, по време на заснемането на протоколни кадри, камерата е запечатала любопитен момент, в който македонецът разпалено се кара на българина и му размахва пръст, пише Трибюн бг. Кирил Петков само поклаща глава.

Припомняме, че именно заради нерешителността на Кирил Петков френското предложение за Република Северна Македония (РСМ) все още не е гласувано от Министерски съвет. Вместо това той иска Народното събрание да реши и да носи цялата отговорност.

Френското решение на практика би дало „зелена светлина“ на РС Македония и Албания за влизане в ЕС.

Предложението на френското председателство е неприемливо в този вариант за Република Северна Македония. Това заяви премиерът Димитър Ковачевски на пресконференция след срещата на върха Западни Балкани - Европейски съюз в Брюксел.

Ковачевски постави своите условия за приемливо предложение за започване на преговори - ясна формулировка за македонския език в Преговорната рамка, историческите въпроси да не са критерии, а преговорите за еврочленство да започнат преди промяната в Конституцията за включване на българи, хървати и черногорци в преамбюла.