Щурмуваха дома на онкоболен по сигнал за купуване на гласове

Полицаите били извикани от кмета на село Долна махала

Общество
15:25 - 17 Ноември 2021
2270
Щурмуваха дома на онкоболен по сигнал за купуване на гласове

Възрастен мъж, болен от рак, преживя стрес в дома си в пловдивското село Долна махала заради подаден сигнал за купен вот. Случката датира от събота – денят преди изборите на 14 ноември.  

По обяд болният пенсионер лежал вкъщи. Унесъл се и заспал. Малко след това пред прага му спрели две патрулки, а от тях слезли четирима униформени. Започнали да тропат по вратата, но мъжът спял. Те се обърнали за съдействие към съседка, която в този момент преминавала по пътя. Жената им казала, че няма кой да им отвори, тъй като пенсионерът вътре е болен и е на легло. Полицаите я питали дали има ключ за вратата, но ударили на камък. 

„Не е ясно как са влезли, но изведнъж баща ми отворил очи и те били вътре при него. Започнали да му задават въпроси за изборите. Бил подаден сигнал, че аз съм купувал гласове“, разказа пред „Марица“ синът.

Сигналът бил подаден от кмета на селото, който е от ГЕРБ, и гласял, че синът купувал гласове за „Продължаваме промяната“. Работата по него започнали служители от Трето районно в Пловдив. 

От полицията коментираха, че всеки един сигнал за купен вот до приключване на изборите ще бъде проверяван обстойно и безкомпромисно, независимо срещу кого е.