Шуробаджанащина закопа телевизията на БСП

Общество
11:20 - 19 Март 2020
19140
Шуробаджанащина закопа телевизията на БСП

Телевизията на социалистите главоломно върви към тотален разпад, алармират нейни служители. Това стана ясно, след като един от ключовите кадри на БСТВ публикува във фейсбук съобщение, че е уволнен с неясни мотиви.

Става дума за Мирослав Павлов, който водеше емисиите новини в събота и неделя. Според написаното от него в социалната мрежа БСТВ се превръща в "НОРА-тв".

От информацията става ясно, че с протекцията на верния паж на Корнелия Нинова - Вяра Емилова, която от декември управлява телевизията срещу 1500 лв. заплата, Нора Стоичкова расте в медията. От водещ на икономическо предаване, сега тя е поела неформално в ръце цялата дейност на БСТВ. Това не е изненадващо, предвид роднинските й връзка с Вяра Емилова.

„Навсякъде има интриги и простотия, но тук са начин на работа и управление“, пише Мирослав във фейсбук. Възмутен, че „хора, които не са стъпвали в медия през живота си, в името на собственото си себелюбие са готови да убият бебето БСТВ!“

Заради липсата на пари и мениджърска компетентност още от края на лятото в БСТВ започна сериозен отлив на кадри, като телевизията беше оставена в състояние на будна кома. Положението ескалира около Нова година, когато и директорът Любомир Коларов също беше освободен, а в телевизията бяха оставени на щат служители, които не покриват дори санитарния мининум за съществуването на една такава медия.

Малко по-късно Корнелия Нинова инсталира за шеф в БСТВ Вяра Емилова, която няма никакъв медиен опит.

„Дойде някаква си тояга, която ако й предложат и шеф на реанимацията в Пирогов ще стане, не че е лекар или в случая журналист, толкова си може и "става за ВСИЧКО", е безпощадният коментар на Мирослав Павлов.

Проблемите на БСТВ започнаха, когато управляващите ги лишиха от партийна субсидия. Малко по-късно тя бе възстановена в размер на 8 лв. за глас, но първият транш от парите ще бъде изпратен в края на март или в началото на април.