Швейцарската фармацевтична компания „Рош“ сменя директори

Председателят на съвета на директорите на корпорацията Кристоф Франц няма да се кандидатира отново за поста

Новини
13:05 - 21 Юли 2022
1899
Швейцарската фармацевтична компания „Рош“ сменя директори

Швейцарската фармацевтична компания "Рош" (Roche) обяви, че председателят на съвета на директорите на корпорацията Кристоф Франц няма да се кандидатира отново за поста по време на годишното ѝ общо събрание през март 2023 г., предаде ДПА.

Главният изпълнителен директор на "Рош" Северин Шван ще бъде предложен за наследник на Кристоф Франц начело на борда на директорите.

Генералният директор на диагностичното подразделение на "Рош" Томас Шинекер пък ще бъде новият главен изпълнителен директор на фармацевтичната група. Той ще поеме този пост на 15 март 2023 г.

Продажбите на "Рош" се увеличават с 5 процента през първите шест месеца на годината и достигат 32,3 милиарда швейцарски франка (33,2 милиарда долара), се казва още в съобщението на фармацевтичния гигант. Основната му оперативна печалба се повишава с 9 на сто до 12,7 милиарда швейцарски франка (13,05 милиарда долара).

Както се очакваше, темпът на продажби на тестове за коронавирус и на лекарства, които "Рош" реализира, се забавя през второто тримесечие на годината, отбелязва ДПА.