Сигнал до Lupa.bg: Банда накипрени ромки тараши коли на жълтите павета

Крими
15:10 - 08 Май 2019
1861
Сигнал до Lupa.bg: Банда накипрени ромки тараши коли на жълтите павета

Банда накипрени със скъпи дрехи ромки тараши от няколко дни коли на жълтите павета в София, сигнализираха читатели на Lupa.bg. Над 30 души вече са пострадали от набезите на наглите циганки, които дебнат автомобили от всевъзможни марки, за да оберат всичко възможно от купетата.

По наша информация от вече опарени столичани, най-честите жертви на крадлите са млади майки, настаняващи невръстните си деца по столчетата в колите, докато ромките се възползват от ситуацията и за броени секунди успяват да отворят предните врати и да заграбят ръчните им чанти или да се пресегнат направо през отворените прозорци. По-често обаче в капана попадат разсеяни водачи, които или попълват талоните си за синя зона за престой върху капаците на колите и така краднешком циганките се промъкват отдолу и с отработено движение измъкват портфейли, чанти с техника и дори радио системи. 

Бандата е подбрана специално - две добре изглеждащи ромки с по-светъл цвят на кожата се разхождат из колите и вадят огледалца, уж, за да пооправят грима си покрай паркиращите автомобили. В същото време дебнат и за качващите се обратно в колите си водачи - дали са с багаж, с деца или с домашни любимци. Когато издебнат жертвата си, бързо се шмугват в предварително набелязан магазин, а по-късно други двама техни спътници ги отвеждат с коли по най-бързия начин. Цялата схема на кражбите се осъществява за по-малко от 2 минути, като често пострадалите осъзнават, че са били ограбени часове по-късно.