Сигнал до Lupa.bg: Биячът на Християн Пендиков не страда от тромбофлебит, не си е вкъщи, а по заведения

24-годишният Илия Спасески е с измислена диагноза, за да избяга в чужбина, смятат българи от РСМ  

Балкани
15:10 - 12 Юли 2023
2976
Сигнал до Lupa.bg: Биячът на Християн Пендиков не страда от тромбофлебит, не си е вкъщи, а по заведения

Биячът на 21-годишния Християн Пендиков Илия Спасески не е получил тромбофлебит. Диагнозата му е фалшива и му е поставена, за да се протака делото му. Един ден преди съдебното заседание той е посетил лекар, който му е издал болничен за съмнителното заболяване. Това написаха до Lupa.bg българи в РСМ, които са видели Спасески в заведение в Охрид.

Илия Спасески е на 24 години. Той е професионален състезател по жиу-жицу и е член на клуба по карате в Охрид „Кун-су-то”. Именно затова е странно, че страда от тромбофлебит.

„Според мен, Спасески се опитва да избяга в чужбина. За това и адвокатът му е поискал да се вдигне забраната му да пътува зад граница. Използвал е диагнозата, за да бъде пуснат. Когато бъде осъден, присъдата би трябвало да е ефективна, тъй като вече има условно наказание за наркотици. РСМ е позволила на 300 осъдени престъпници да избягат. Така че всичко е в ръцете на съда за Спасески”, коментира Виктор Стоянов от фондация „Македония”.

Християн Пендиков

Християн Пендиков се яви днес на заседанието по делото за побоя над него. Адвокатът на подсъдимия Илия Спасески представи болничен лист за 15-дневно лечение и декларира, че клиентът му си е вкъщи. Болничният е от 11.07.2023 г. с диагноза тромбофлебит.

Защитникът на Спасески поиска да му бъде вдигната забраната да напуска страната, за да може клиентът му да се лекува извън Северна Македония.

Адвокатът на Пендиков - Стефан Камишевски коментира, че който се чувства невинен, би следвало да се явява пред съда, за да може най-бързо да се докаже неговата невинност.

Борче Ангелов, вторият заподозрян за побоя на Християн Пендиков, не се е явил за разпознаване. Разпознаването е задължително, за да може Ангелов да бъде привлечен като обвиняем. Сред това прокуратурата в Охрид трябва да прецени, дали Ангелов ще бъде присъединен към делото, което е срещу Илия Спасески като втори подсъдим или ще бъде съден в отделно дело.