Сигнал до Lupa.bg: Тапа на "Струма", а катаджии и жандармеристи пият кафе

Две катастрофи са станали заради блокажа на магистралата

Общество
17:59 - 27 Септември 2022
4049
Сигнал до Lupa.bg: Тапа на "Струма", а катаджии и жандармеристи пият кафе

15–километрова колона от коли се е била образувала на магистрала „Струма” в края на миналата седмица, а катаджиите, които били на смяна тогава, пиели спокойно кафе заедно със свои колеги жандармеристи, сигнализира пред  Lupa.bg наш читател, който се е прибирал от Гърция.

„Границата минах за не повече от 10 мин., а пътуването ми до София продължи поне 5 часа. Имаше 15-километрова колона преди Кресна, след това още една преди Благоевград, а преди разклона за Банско ченгета пиеха сладко кафе в крайпътното барче. Тапите бяха заради нерегулирани кръгови кръстовища. Ако униформените си гледаха работата, нямаше да има такива големи задръствания”, възмущава се шофьорът.

По думите му при Драгичево в посока Княжево е имало още една тапа. „Нямаше конуси, които да осигурят две платна на входа за София. За това, разбира се, не са виновни полицаите, а АПИ”, допълни читателят ни.

Именно заради блокирания трафик тогава са станали две катастрофи край Симитли с участието на пет коли. При инцидентите леко е пострадала 25-годишна жена.

Едната катастрофа е причинена от лек автомобил, който не спазва предимството при излизане на главен път Е-79. В него се удрят още три коли. Леко пострадала е водачката на едната кола, която след преглед в болница е освободена за домашно лечение.

На 50 м от този инцидент следва верижен удар с малки щети между други два леки автомобила.

Въпреки командированите 8 500 полицаи по пътищата безумията там продължават. Катаджиите работят само по време на обявените акции за лъскане на имиджа, след това си почиват. В резултат на това катастрофите се увеличават заедно със загиналите в тях.