Сигнал в Lupa.bg : Майсторът ми иска да ме убие

Русчуклия-фаянсаджия лепи гранитогрес по тавана на баня, което е опасно за живота

Крими
16:00 - 18 Септември 2019
3270
Сигнал в Lupa.bg: Майсторът ми иска да ме убие

Български майстор отива на съд за непредумишлен опит за убийство. Такъв сигнал получи редакцията на Lupa.bg от русенец, домът на чиито близки се ремонтира в момента.

Преди няколко седмици семейството се договорило с местен плочкаджия, който да им завърши банята. Какво било учудването им обаче, когато видели залепен гранитогрес (предвиден за пода в жилището) по тавана на санитарното помещение. "Това не е фаянс със стандартни размери 33 х 33 см, а дебела 14-милиметрова плоча, която тежи и дори най-доброто лепило на пазара не би могло да я задържи повече от година", пише още русенецът, уплашен, че близките му може да пострадат, ако някоя от гресовите плочки се отлепи върху главите им.

Снимка от чудовищното и нечувано в майсторските среди изпълнение се появи и в социалните мрежи. За да е още по-опасен, таванът е "облицован" с изолация, но без да са поставени дюбели. От фотоса се вижда, че фибранът само е залепен, а върху него директно "на кюфте" се лепят огромните и тежки плочи. 

Прогнозите на майсторите са, че дори без земетресение, каквито често в дунавския град усещат заради активната зона под планината Вранча в Румъния, това изпълнение ще се срути до 1 година заради влагата и предстоящите температурни амплитуди. Авторът му обяснил на собствениците на жилището, че не умеел да шпаклова добре и затова вместо мазилка на тавана, на своя глава решил да ползва плочки. Близкият до семейството, наело псевдомайстора, разкри още, че ако не бъдат върнати парите за използваните материали, го чака съд.