Сигнал в Lupa.bg: Притискат учители да се ваксинират

Новини
20:30 - 08 Юли 2021
6700
Сигнал в Lupa.bg: Притискат учители да се ваксинират

Хайка за неваксинирани учители е започнала във Велико Търново, разбра Lupa.bg. От седмица, малко след като вече учениците са във ваканция, даскали и служители са ги привиквали, за да бъдат инструктирани относно коронавируса и мерките.

Оказа се, че не е просто инструктаж или лекция, а откровена заплаха, оплакаха се учители. Същото важи и за служители на училището - лекари, санитари, охрана и т.н. 

"Разпитваха ни за повече информация за нас и семействата ни, кой от нас е преболедувал коронавируса, кой е ваксиниран и кой не е, искаха и документи.

Който не е ваксиниран, е притискан, налаган му е психически тормоз, за да се ваксинира на определено място и да представи съответният документ.

В противен случай нямало да работи повече. Не знам какво да кажа...", сподели пред Lupa.bg учителка от началните класове, пожелала анонимност.

Информацията е била събрана предварително, а сред хората, които са инспектирали учебните заведения, са били представители на РУО (Регионално управление на образованието), които са представили нещата не в толкова цветни краски, който не иска да се ваксинира.