Сикаджия в кабинета на Петков вбеси опозицията в БСП

Членове на пленума напуснаха демонстративно заседанието на "Позитано"

Политика
15:11 - 10 Декември 2021
8103
Сикаджия в кабинета на Петков вбеси опозицията в БСП

Иван Иванов от БСП ще стане министър на земеделието в правителството на Кирил Петков, обяви от трибуната на пленума шефката на левицата Корнелия Нинова и предизвика остра реакция от страна на опозицията, която демонстративно напусна киносалона на "Позитано" 20, разкриха за Lupa.bg от соцредиците.

Иванов беше уволнен от Пламен Орешарски през 2013 г., часове след като беше назначен за зам.-министър на вътрешните работи. Според информационната система ДАКСИ Иван Иванов, назначен в министерството на вътрешните работи тогава, е бил управител на групировката СИК в Шумен през 1995 г. Припомняме информацията оттогава.

Министърът на вътрешните работи Цветлин Йовчев поиска оставката на на зам.-министър Иван Иванов. Оповестените от медиите данни за зам.-министър Иван Иванов не позволяват оставането му на работа в МВР, заяви тогава ексшефът на ДАНС.

Според регистъра от 1995 г.  Иванов е управител на клона на групировката СИК в Шумен.  Той е син на местния бизнесмен Валентин Иванов-Шошо, който също е свързан със силовата групировка. Той е бил задържан през 2000 г. за рекет и отвличане.