Силен вятър и дъжд вилняха в София

На терен са пет екипа на дирекция "Аварийна помощ и превенция", които до момента са реагирали на осем сигнала

Актуални новини
15:52 - 20 Ноември 2022
3973
Силен вятър и дъжд вилняха в София

Аварийните екипи на Столична община се отзоваха на сигнали за паднали клони и опасни предмети, съобщиха от пресцентъра на ведомството. За днес прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) за София е за жълт код за валежи.

На терен са пет екипа на дирекция "Аварийна помощ и превенция", които до момента са реагирали на осем сигнала. Те са за паднали дървета и клони, както и за опасно висящи предмети от фасади и покривни съоръжения.

От общината напомнят на строителните филми и изпълнителите на обекти да обезопасят строителните огради и скелета на обектите си. Търговците трябва да проверят рекламно-информационните си елементи, а гражданите да бъдат внимателни при придвижването си и да обезопасят незакрепени предмети от тераси или прозорци, призовават от Столичната община.

Прогнозата на НИМХ е за дъжд и застудяване и в началото на новата седмица. През нощта срещу понеделник в Западна и Централна България ще има значителни валежи от дъжд, а през деня валежната зона ще се премества на изток и главно в югоизточните райони на места валежите ще са интензивни. По преминаването на фронта са възможни и гръмотевици.