Силен вятър вдигна 3-метрови вълни (СНИМКИ)

Актуални новини
19:35 - 09 Август 2020
8148
Силен вятър вдигна 3-метрови вълни (СНИМКИ)

Жълт код за силен вятър над морето и вълнение е в сила днес за областите Бургас, Варна и Добрич, предупредиха още снощи от Националния институт по метеорология и хидрология. 

Североизточният вятър достигна сила 14-17 м/с, а поривите му до 18-20 м/с. Вълнението на морето на места достигна 4 бала, а вълните се вдигнаха почти до 3 метра.

На повечето места по родното Черноморие, въпреки че температурата на водата достига 28 градуса, днес не ставаше за плуване заради мъртвото вълнение. Затова и флагът бе червен, а влизането в бурното море абсолютно забранено. 

По Южното Черноморие единствено на плаж "Перла" край Приморско туристите се радваха на сравнително спокойно море без силен вятър, видя репортер на Lupa.bg.

За утре синоптиците прогнозират слънчево, но отново ветровито време по морето с умерен север-североизточен вятър, който в следобедните часове ще се ориентира от изток. Максималните температури ще бъдат между 28° и 33°. Температурата на морската вода е 26°-28°. Вълнението на морето в понеделник ще бъде 2-3 бала, като през деня ще отслабва.

На къмпинг "Делфин" край Ахтопол днес бе доста ветровито.


И чадърите се огъваха под силните пориви на вятъра.

Морето край Китен и Приморско също бе бурно и плажовете там останаха празни.


А ето и снимки от плаж "Перла". Летовниците, които днес избраха да отидат там бяха късметлии и успяха да се топнат в морето:


Снимки: АГНЕС МЕТОДИЕВА