Силна градушка удари няколко града у нас

Има множество сигнали за паднали дървета, които са запушили улици, паднали са и върху автомобили

Новини
20:51 - 13 Юни 2024
12067
Силна градушка удари няколко града у нас

Ураганен вятър и градушка причиниха много щети в Казанлъшко. След бурята в град Шипка и в село Шейново е прекъснато електрозахранването, за което са уведомени екипи на регионалното енергоразпределително дружество. Там има паднали дървета и свлачище на главния път. В село Горно Изворово електрозахранването също е прекъснато. Няма данни за пострадали хора, обясниха от общинската администрация.

Има множество сигнали за паднали дървета, които са запушили улици, паднали са и върху автомобили. В град Шипка силният вятър и градушката са нанесли щети по къщи. Има сигнали за счупени стъкла. Към момента няма данни за пострадали хора.

От община Казанлък обявиха, че дърво е паднало върху кола на бул. "23-ти пехотен Шипченски полк". Отнесена е част от покрива на детска градина 9 "Слънчице". Поражения има и на цветарския сектор на пазара. Доброволци се събират, за да окажат помощ при разчистването.

Градушка удари този следобед и района на Ботевград и Правец. На снимки в социалните мрежи се виждат ледени късове с размер на яйце.

Часове след като силна буря е преминала в Ботевград, пораженията още са видими. На шосето на входа на града тече вода, има изпочупени клони по асфалта. По първоначална информация няма наводнени къщи в града.

В Търновско, Шумен и Стара Загора има тежки материални щети след градушката и бурята от снощи. Много къщи осъмнаха с буквално изпочупени покриви. Само в района на село Шереметя има над 400 повредени коли и каравани. 

„Проливен дъжд и градушка падна в град Елена и в селата Марян, Палици, Беброво, Дърлевци. Големината на зърната беше колкото тенис топка”, пише друг зрител. По думите му всички коли са потрошени, покриви на къщи, паднали дървета и още много поражения. Хората казват, че такова нещо досега не са виждали. Реколтата от царевица е на 100 процента унищожена", пише гражданка.