Силвано Пранди: Горчивината от загубата е в повече

Трябват да си починем и помислим 2-3 дни, за да отминат емоциите и тогава ще анализираме целия мач

Спорт
12:33 - 12 Август 2019
1730
Силвано Пранди: Горчивината от загубата е в повече

Силвано Пранди видя положителните неща в играта на българските волейболисти, но в него остана голямо разочарование след изпуснатия мачбол при 26:25 в третия гейм при резултат 2:0 за българите и последвалия обрат за бразилците.

Ето какво още сподели селекционерът на България:

"Не успяхма да поддържаме нивото от първите две части, допуснахме грешка и не успяхме да вземем важната точка. Победата за Бразилия е заслужена. Няма как да съм доволен след като сме загубили мача. Със сигурност ако си говорим сега, че сме направили добри изяви, то ще е по-скоро да се утешим. В мен има горчивина след като изпуснахме точката. Трябват да си починем и помислим 2-3 дни, за да отминат емоциите и тогава ще анализираме целия мач."

През месец януари 2020 година предстои европейска квалификация за България, от която ще можем да се класираме за Олимпийските игри в Токио.

"Със сигурност ще е много трудно. Имахме страхотен шанс днес, за съжаление, не успяхме да го материализираме. За мен, важното е да се подобряваме и ще наблюдавам къде сме сбъркали. Ще тренираме и се надявам да отстраним тези грешки" продължи Пранди.

През месец септември предстои Европейско първенство във Франция.

"Не съм ясновидец, за да кажа какво ще стане, аз съм треньор. Към днешна дата не мога да дам прогнози. За мен, важното е да подготвим списъка за европейското първенство и да се насочим към залата, за да тренираме. Ценното е, че има основа и затова съм оптимист. Напълно възможно е да добавим нови състезатели, които не бяха включени в списъка от 25 играчи за олимпийската квалификация, но по-скоро е да повикам някой, който бе в онзи списък, защото сме работили заедно. Продължавам да си спазвам моите принципи. Докато федерацията ме смята за точния треньор и съм полезен, ще бъда селекционер на България".

Равносметката на Силвано Пранди за последния месец е, че волейболистите ни са се подобрили в много компоненти, но все още има дадени аспекти, върху които трябва да се работи.

"От една страна бих могъл да гледам позитивно, защото направихме много добър мач срешу една от водещите три страни във волейбола. Още от утре ще търся варианти да се подобрим, защото има горчива емоция в мен. В този месец направихме добър напредък, подобрихме много неща, но сега ще изчистваме още неточности, за да правим крачки напред." завърши Пранди.