Силвия Петкова и Димитър Баненкин се срещат на сцената в спектакъл на Николай Волев

Интригуващата постановка „Принципът на несигурността“ с премиера през февруари в „Theatro-отсам канала“

Култура
11:25 - 22 Януари 2024
3532
Силвия Петкова и Димитър Баненкин се срещат на сцената в спектакъл на Николай Волев

Популярните актьори Силвия Петкова и Димитър Баненкин усилено репетират за новата си театрална премиера. На 21 февруари в „Theatro-отсам канала“ за пръв път ще бъде представена интригуващата постановка на режисьора Николай Волев „Принципът на несигурността“ по пиесата на британския драматург Саймън Стивънс.

Страстен почитател на изтънчените удоволствия, режисьорът Николай Волев ни предлага едно невероятно пътешествие в света на изкуството, където се срещат музите Калиопа, Мелпомена, Талия, Ерато и Терпсихора, споделят организаторите.

Сюжетът на пиесата разказва за сложните отношения между американката Джени, изиграна от Силвия Петкова, и лондончанинът Алекс, на когото живот вдъхва Димитър Баненкин.

Тяхната история започва с нетипична ситуация, която води до бурен фойерверк от чувства – от привличане и отблъскване до страст, съмнение, състрадание, ярост, омраза и любов.

Тази връзка се развива в едно непредвидимо, но омайно чувство на любов, като поставя вечния въпрос: „Какво всъщност е любовта?“

Николай Волев е автор на постановката освен като режисьор, и като сценограф, художник на костюмите и автор на музикалната, светлинната и аудио картините.

Режисьорът е създател на едни от най-любимите и гледани наши филми като „Двойникът“, „Господин за един ден“, „Да обичаш на инат“, „Маргарит и Маргарита“, „Козият рог“ (1994) и „Извън пътя“, които са оставили дълбока следа в културната памет на нацията. Волев се надява с „Принципът на несигурността“ да достигне също толкова вълнуващи висоти.

„Принципът на несигурността“ ще предизвика зрителите да преосмислят своите разбирания за любовта, страстта и човешката природа.

Това обещава да бъде не просто театрална постановка, а културно преживяване, което ще остави трайна следа в сърцата и умовете на всички присъстващи, споделят от „Theatro-отсам канала“, който се намира на столичната улица "Върбица" 12.

„Принципът на несигурността“ е втори театрален спектакъл за Николай Волев като режисьор. През 2018 г. той поставя за първи път в театъра „Сексът – начин на употреба” на Дарио Фо и съпругата му Франка Раме. Всичките 27 роли са поверени само на една актриса – Кристина Топалова.