Симеон Дянков: За пенсионерите няма коледни добавки, но за НАП и Митниците има (ДОКУМЕНТ)

25 милиона допълнително плащане, три допълнителни заплати наведнъж, заяви бившият финансов министър

Общество
19:55 - 28 Октомври 2023
47411
Симеон Дянков: За пенсионерите няма коледни добавки, но за НАП и Митниците има (ДОКУМЕНТ)

Правителството може да не дава пари за коледни добавки на пенсионерите, но за служителите на НАП и митници бонуси дава (постановление от 4-ти октомври). Това написа в профила си във Фейсбук бившият финансов министър Симеон Дянков. 

"25 милиона допълнително плащане, три допълнителни заплати наведнъж. Да са благодарни служителите и да гласуват както трябва", добавя той.

"За първи път от 2014 г. пенсионерите ще останат без добавки за Коледа. Такива не са заложени в бюджета и според мен е много по-добре да се увеличават пенсиите трайно, а не да се дават добавки, а да се държат пенсиите ниски, каза финансовият министър Асен Василев.

Миналата Коледа пенсионерите получиха по 70 лв. Тогава служебното правителство осигури допълнителни 142 380 000 лв. за бонусите за сметка на преструктуриране на разходите и трансферите по централния бюджет. През 2021 г. бонусът бе 50 лв., а за последните три месеца на годината стана 120 лева.

През 2021 г. нямаше отделна сума и за Великден, но тогава всички пенсионери получаваха всеки месец по 50 лв. допълнително.