Симеонов галантен: Караянчева е сериозен и обаятелен политик

Политика
08:47 - 30 Септември 2020
2622
Симеонов галантен: Караянчева е сериозен и обаятелен политик

"Цвета Караянчева е изключително сериозен политик. Също е и изключително обаятелна жена. Съчетание на тези качества се среща рядко в политиката, особено при стойностните политици." Това заяви пред Нова телевизия заместник-председателят на парламента и лидер на НФСБ Валери Симеонов по повод факта, че Караянчева беше критикувана призива си, който не харесва метрото на Бойко Борисов да ходи пеша, а след това бе и замеряна от недоволни граждани с яйца.

"Това е партийно събрание. Метрото не е на Борисов. То е мое, ваше и на всички граждани. С тези думи искам да изразя подкрепата си към нея”, заяви Симеонов.

"Естествено, че за оставката ми не може да става и дума. В камбоджанската революция имаше червени кхмери, които разстрелваха всеки, който не е съгласен с тях политически. Тези, които виждате по площадите са български вариант на червените кхмери. Това е нещо като възроден 9-ти септември. Хвърлят яйца, защото нямат калашници. Ако имаха, щяха да трепят. Те са еманация на човешката омраза”, каза още лидерът на НФСБ.

Той коментира и обвиненията на Цветан Цветанов, че ГЕРБ и ДПС са в тайна коалиция. "Убеден съм, че е имало връзки на ГЕРБ с ДПС на високо ниво, но те вече са скъсани от началото на тези протести. Лидерът на ГЕРБ пожела да демонстрира, че няма връзки с ДПС. Протекоха процеси на дистанциране от ДПС. Те вече не подкрепят кворум и позиции на ГЕРБ и Обединени патриоти", каза Симеонов. Според него Цветанов е бил генератор на процеси, при които местни лидери на ДПС са преминавали в ГЕРБ. Симеонов обаче посочи, че е в добри отношения с Цветан Цветанов.

Според лидера на НФСБ президентът Радев е "вечно сърдитото дете, което тропа с крака".

Симеонов заяви и че за следващите избори машинно гласуване няма да може да има - заради пандемията, която е забавила всякакви срокове и поръчки за машини. Той съзря и много по-сериозни манипулации при това гласуване, защото имало повече възможности - например кой пише софтуера.

Лидерът на НФСБ обяви, че е писал сигнал до здравния министър, защото депутатите от БСП не носят маски в парламента. "Ако те не се грижат за тяхното здраве, защо не се грижат за нашето - откъде-накъде ще дойде някакъв наглец мен да ме заразява", завърши зам.-председателят на Народното събрание.