Симеонов: Външно да пита Макаров защо Русия се меси за Божков

Общество
17:01 - 13 Февруари 2020
3174
Симеонов: Външно да пита Макаров защо Русия се меси за Божков

Външно да извика посланик Макаров и да го пита защо Русия се меси по казуса "Божков". Това предложи в предаването "Плюс - минус" по Нова телевизия лидерът на НФСБ и зам.-председател на парламента Валери Симеонов. 

Той каза това по повод медийните публикации, че шефът на руското разузнаване Сергей Наришкин се е срещал с емира на Дубай, за да ходатайства хазартният бос Васил Божков да бъде пуснат от ареста. 

"Не виждам какви клевети и непотвърдени тези съм изказал за БТВ", коментира още Симеонов - но вече по темата за отношенията му с медиите.

Той беше категоричен, че ако Венелин Петков и Антон Хекимян се чувстват засегнати, ще се види с тях в съда. По време на медийно участие в БНТ Симеонов ги нарече корумпирани. Веднага след това медията защити колегите си. 

"Водя четири дела с БТВ, осъдих ги за 15 хил. лв. на първа инстанция", каза още Симеонов. Той конкретизира, че две от делата са срещу сутрешния блок и "Шоуто на Слави".

"Имам информация и на по-ниско ниво в БТВ, това е свързано с един от рейтинговите им разследващи журналисти", не спря зам.-председателят на парламента.

"В БНТ вече ми затвориха ефира - кой е за свобода на словото - те или аз", възмути се Валери Симеонов.

Лидерът на НФСБ обяви, че не влиза във война с медиите, но според него всеки човек има достойство и когато защитава една казуса, е нормално да се защитава. "Не си спомням по някакъв начин моите думи да са били редактирани в други телевизии", продължи Симеонов. 

Народният представител подчерта, че приветства главния прокурор за предприеманите мерки за ревизия на приватизацията. "Проблемът с нея е, че след плановата икономика на социализма предприятията бяха завладени от непрофесионалисти, посочи Валери Симеонов. Според него Васил Божков е нарязал корабостроителницата в Бургас.