Симона Халеп се завръща на корта

Спорт
15:25 - 26 Април 2023
2329
Симона Халеп се завръща на корта

Италианската преса направи изненадващо предположение за завръщането на Симона Халеп на корта. Италиански журналисти съобщават, че тенисистката обмисля възможността да се завърне дори по-рано от Ролан Гарос. Според най-важния италиански тенис портал Ubitennis тя може да поиска уайлд кард за турнира в Рим, който е насрочен за 10 май.

Но всичко зависи от присъдата на независимия трибунал Sport Resolutions, която се очаква да получи в края на този месец. Убедена, че ще се отърве от временното отстраняване, Симона вече замина за Франция и тренира с максимална интензивност в академията на Патрик Муратоглу.

Тя не е играла официален мач от US Open 2022 през август. В момента се води разследване срещу Халеп, в което тя е съдена за употреба на забранена субстанция чрез, както тя твърди, замърсената хранителна добавка. Намереното в тялото й вещество е роксадустат. Халеп беше временно отстранена от Международната агенция за почтеност в тениса, след като беше хваната със забранено вещество на US Open 2022 и беше информирана за положителния тест на 7 октомври миналата година.
Твърди се, че въпросната хранителна добавка е предписана на Симона от лекар с над 40-годишен опит в спорта. Халеп дори го помолила да провери дали всички съставки на добавката са законни, за да не поглъща вещества, забранени от Международната антидопингова агенция.

В момента тя очаква съобщение от Sports Resolutions, агенцията, която разследва случая.