Симона Радева: Бях си забравила ключовете при Георги Семерджиев, той ме помоли за стълба

Не аз, а приятелят ми отговаря за района, в която стана катастрофата, обясни полицайката

Актуални новини
17:46 - 19 Декември 2022
3721
Симона Радева: Бях си забравила ключовете при Георги Семерджиев, той ме помоли за стълба

Ходила съм около 5-6 пъти на автомивката на Георги Семерджиев. Тогава работех в столичното 1-во РУ. Миех си колата". Това каза Симона Радева пред Софийския градски съд преди минути.

"Не съм била свидетел на самия инцидент. В късния следобед преди катастрофата бях в района. Пих кафе с едно момиче" обясни Радева.

Около 23 часа стигнала до дома си в кв. "Банишора". Тогава се сетила, че вероятно ключовете й са в автомивката. Тръгнала натам, обадила се на Семерджиев. Той не вдигнал. След това се чула с мияча, била го записала като Зоро. Питала го дали ключовете й са там. Той обяснил, че ще провери. Тя вече карала натам.

На бул. "Черни връх" видяла катастрофата. Спряла, звъняла на гаджето си Мирослав Якимов. Той работел в 4-то РУ, именно той отговаря за района на катастрофата. Мъжът бил там, както и много други служители. Радева обясни, че и гаджето й познава Семерджиев.

Говорила с приятеля си, обяснила му, че си забравила ключовете на автомивката. Тогава се обадила пак на Зоро. Разпознала гласа на Семерджиев. Тонът му бил спокоен. Помолил я да вземе стълба от автомивката му и да я донесе пред дома му.