Симов направи поредно темане на Нинова

Само Корнелия не се опитала да партизира протеста

Политика
18:33 - 23 Юли 2020
2604
Симов направи поредно темане на Нинова

Най-верният депутат на червената шефка Корнелия Нинова Александър Симов й направи поредно медийно темане месец и половина преди прекия избор на лидер на левицата. Според него тя единствена се борила срещу ГЕРБ, когато останалите угоднически мълчали.

"На фона на епичните протести изненадана от вълната на обществен гняв, недоволство, възмущение и протест се оказа и вътрешната опозиция в БСП. Хората, събрани в нея, така и не успяха да се ориентират в обстановката или да преценят вярно нещата", пише Симов. 

И добавя: "Така от тези среди в пика на обществено възмущение се чу, че БСП трябва да оглави протестите (Красимир Янков), че БСП не може да протестира с хората, които навремето са я свалили от власт (Димитър Дъбов), че левицата задължително трябва да дискутира какво се случва (Сергей Станишев) и че БСП не може да бъде присъдружна на "Да, България" (Валери Жаблянов). Общото между всички твърдения е, че те са продукт на лабораторно разсъждение", убеден е депутатът.

А според него Корнелия Нинова постигнала две неща - станало ясно, че нейният курс на остра опозиционност напълно се оправдал, като дори не се опитала да партизира протеста. "И най-тъжното е, че в цялата ситуация видях вътрешни опозиционери с разкривени от ярост и злоба лица, които не можеха да преживеят факта, че Нинова се е оказала права за ситуацията в страната", добавя журналистът. 

"Когато всички други мълчаха, БСП се бореше до последно да разобличава тази власт. Много преди днешните бомби именно заради БСП станаха ясни феодалните схеми в Хасково и механизмите на паралелната държава, чието име е ГЕРБ. Така че - нека да дойдат изборите. БСП има какво да каже на хората. Този път с гордост", категоричен е Симов.