Син скандал: Лукарски иска оставката на Румен Христов

Политика
14:00 - 21 Март 2019
2402
Син скандал: Лукарски иска оставката на Румен Христов

Бившият лидер на СДС Божидар Лукарски нападна рязко Румен Христов заради коалицията и общата листа с ГЕРБ за евроизборите.  Макар и самият той да е ексминистър от кабинета Борисов 2, политикът изсипа порой от остри критики върху настоящия председател на „Раковски” 134 и поиска оставката му. СДС се споразумя с ГЕРБ двете партии да се явят в обща листа на евровота, след като лично премиерът Бойко Борисов обеща две добри позиции за сините в листата.     

Заради това някогашният икономически министър дори си позволи нецензурни определения и обиди към сегашния председател, които написа на профила си във Фейсбук.

„Като се замисля, аз по-голям срам и унижение в историята на СДС не съм виждал!!! Да отиде председателят на Партията, без мандат от Националния съвет и НИС и да се договаря за нещо, за което не е упълномощаван от никого, никога! Ами естествено, че ще бъдеш третиран като подлога, то ти си такъв!”, изстреля предишният председател на седесарите.

Той обясни, че ако той би бил в подобна позиция, щял да се спазари управляващата партия поне да подкрепи официално действащите сини кметове.

Лукарски се вбеси и за това, че Христов е завел Владимир Кисьов в централата на ГЕРБ, като по този начин, според Лукарски, е станал за посмешище. „Между другото в какво качество отива Владо Кисьов, също не е ясно при положение, че нито е член на НИС, нито е номиниран, от който и да било орган на партията, за каквото и да е било!”, пита гневно Лукарски.  

Самият Лукарски мимоходом отбеляза, че и той е бил обвиняван в колаборации с ГЕРБ и Борисов. Седесари пък припомниха, че на бившия председател бе лепнат етикета Божо Трика, след като през 2014-та, в нощта на парламентарните избори, като шеф на щаба на Реформаторския блок обясни, че няма да се подписва коалиция с ГЕРБ и не спести критики по адрес на организацията.

Впоследствие обаче РБ влезе във властта, а Лукарски стана министър на икономиката.