Синът бандит на Чапкънов убил човек в катастрофа

Новини
11:14 - 14 Февруари 2020
7947
Синът бандит на Чапкънов убил човек в катастрофа

Константин, най-малкият син на уважавания скулптор Георги Чапкънов – Чапа, който бе арестуван като извършител на въоръжения обир над банков клон в центъра на София, е бил съден и за други престъпления в миналото си. Преди 7 години осветения банковия обирджия е бил арестуван от полицаи от Четвърто РПУ с няколко грама кокаин в джоба си, но се е отървал с условна присъда, тъй като не било доказано по категоричен начин, че търгува с наркотици.

Константин Чапкънов има и присъда за причиняване на смърт по непредпазливост в катастрофа. Инцидентът се случил на 17 август 2003 г. край Синеморец. В същия ден наследникът на Чапа празнувал на морето рождения си ден. Към 1 часа след полунощ Константин натоварил трима свои приятели от курортното селце Варвара и тръгнал към Синеморец.

По пътя аудито катастрофирало с висока скорост от над 90 км/ч в дърво, а единия от пътниците загинал на място. Разследването на катастрофата установило, че синът на Чапкънов е маневрирал, за да избегне челен сблъсък с друг автомобил и затова се забил челно в дървото. Константин е осъден на 3 години условно и книжката му е била отнета, тъй като е шофирал с по-висока скорост от позволената в района 60 км/ч.

Преди 2 дни – в сряда сутринта, най-малкия син на Георги Чапкънов нахлу маскиран с прозиращ чорапогащник на главата, с розови дънки и обувки и с насочен пистолет в банков клон на „Пощенска банка” и си тръгна с 12 000 лева. Константин бе арестуван часове по-късно, тъй като остави отпечатъци на местопрестъплението, а лицето му е прозирало през чорапогащника. Оказа се, че той е насочил пластмасов пистолет към банковата служителка. Най-малкия син на Георги Чапкънов все още е в ареста и рискува присъда до 10 години затвор.