Синът на Чапкънов обрал банката дрогиран

Новини
17:38 - 13 Февруари 2020
13539
Синът на Чапкънов обрал банката дрогиран

Константин, синът на именития скулптор Георги Чапкънов, който бе арестуван като извършител на дръзкия банков обир, състоял се вчера сутринта в центъра на София, е извършил тежкото престъпление под въздействието на наркотици.

Криминалисти, участвали в разследването на банковия обир над клона на „Пощенска банка” на бул. „Цар Борис III” №166 признаха, че най-малкия син на Чапкънов е действал като пълен аматьор и даже не е успял да прикрие добре лицето си. Константин нахлул в банката с насочен  пистолет и с чорапогащник на главата си, през който обаче прозирало лицето му. И за да се набие още повече на очи, пишман крадецът бил облечен в розови обувки и панталон, комбинирани с кафяво яке. Впоследствие е установено, че оръжието е пластмасово.

Константин ограбил банката с прозиращ чорапогащник на главата и с розов панталон

Само часове, след като си тръгва с плячка от 11 хиляди лева, самоличността на Константин Чапкънов е установена от МВР. Той е задържан късно снощи и ще прекара 72 часа в ареста.

За въоръжения банков обир най-малкия син на уважавания скулптор Георги Чапкънов може да получи присъда до 10 години затвор. Според главния секретар на МВР, арестувания е с крими досие. В обясненията си, направени пред полицаи, Константин разказал, че прибягнал до отчаяната стъпка, тъй като дължал много пари на наркодилъри.

Новината за ареста на Константин хвърли в шок семейството му. „Да, моя син е арестуван, моля ви, няма какво повече да коментирам”, лаконичен бе по телефона баща му.

77-годишния Георги Чапкънов е може би най-популярния скулптор в България. Той е сред авторите на герба на Република България, професор е в Художествената академия и е носител на орден „Св. св. Кирил и Методий“ с огърлие за особено значимите му заслуги в областта на културата и изкуството. Негови произведения са изложени в Ермитажа в Санкт Петербург, Пушкинския музей в Москва, Националната художествена галерия, Софийската градска художествена галерия, сградата на Международния олимпийски комитет в Лозана и други престижни галерии по света.

Арестувания за въоръжения банков обир Константин е най-малкия от тримата синове на Георги Чапкънов. Средният наследник на твореца – Тодор, е режисьор на популярните сериали „Дървото на живота” и „Скъпи наследници”.