Синът на болшевишкото величие Станко Тодоров - иманяр №1 в България

Иначе Калин го играе интелектуалец и пише носталгични книжки за соца

Шоу
13:30 - 02 Август 2024
5139
Синът на болшевишкото величие Станко Тодоров - иманяр №1 в България

Синът на Станко Тодоров, най-дълго управлявалият министър-председател по Бай Тошово време, развива крупен иманярски бизнес под носа на МВР и Прокуратурата. В ъндърграунда Калин Тодоров минава за иманяр №1 в страната и въпреки напредналата си възраст, върти далавери за милиони.

Самият Калин Тодоров се хвалел, че е наследил канал, изграден по Татово време и всеки, дръзнал да изнася културни ценности, трябвало да му се отчита. По този начин, в рамките на последните две десетилетия той придърпал под крилото си всички по-дребни трафиканти на монети, бижута, картини и всякакъв род артефакти с висока художествена и нумизматична стойност.

Той стоял на входа и изхода в нелегалния експорт и импорт на ценни предмети с цел те да бъдат изложени на секретни аукциони и препродадени за стотици хиляди долари и евро. Сам се хвалел, че снабдява арабските страни с древногръцки и древноримски антики, изкопани от “редниците” и “лейтенантите” му в България.

В най-силните години на Васил Божков се говореше, че именно Калин Тодоров му е организирал доставката на ценности, които после олигархът узаконявал по втория начин.

УНИКАЛНО ФОТО: Татко Станко и мама Соня Бакиш танцуват на сватбата на Калин

Също така синът на Станко Тодоров бил спец във вкарването  на монети през границата без да ги декларира, т.к. в ОПГ-то му били ангажирани гранични полицаи и митничари.

Личната му слабост била към нелегалния износ на кортици, саби и други оръжия от времето на Третия Райх. Специалист е по разравянето на гробове и могили, и обирането на  ценности от трупове. Под крилото му били всички престъпни банди, занимаващи се с незаконно иманярство. На седмична база той получавал торби с монети, накити и дори пръстени върху отрязаните пръсти на мъртъвци.

Иначе Калин го раздава интелектуалец и журналист и пише книжки, изпълнени с носталгия за времето на соца.