Синът на данъчен №1 в Пловдив уби жена на пешеходна пътека

Новини
16:42 - 29 Август 2019
8296
Синът на данъчен №1 в Пловдив уби жена на пешеходна пътека

20-годишният син на шефа на Териториалната дирекция на НАП в Пловдив Венелин Найденов- Ивайло Найденов, е убил човек на пътя. Младежът е прегазил 78-годишна жена на пешеходна пътека в пловдивския квартал "Тракия". След инцидента, младежът е избягал. Трагедията се е разиграла в 21 часа в сряда.

Жертвата е издъхнала от раните си в болницата. Докато полицията е оглеждала местопрестъплението, неочаквано там се появил данъчният шеф Венелин Найденов, който питал какво се е случило. Данъчният не споменал, че синът му е бил зад волана на мерцедеса, блъснал пешеходката. Полицаите обаче се усъмнили, че появата му не е случайна и си спомнили, че по същия начин Найденов старши се опитал да избави наследника си от друг инцидент преди година, съобщи Traffiknews.bg.

По записите на камерите, полицията установила, че мерцедесът е на Ивайло. Няколко часа по-късно Ивайло е открит от униформените и бил подложен на тест за употреба на алкохол и наркотици. Резултатите са отрицателни. 

Само преди година двама полицаи от Пето РУ в Пловдив бяха наказани дисциплинарно с предупреждение за срок от една година заради подадена срещу тях жалба от Ивайло Найденов. 

На 1 октомври 2018 г. униформените засекли младежа, който се движел със слънчеви очила и се боксирал с въображаем противник. Когато го приближили, той им задал въпроса: „Какво ме гледаш, бе? Проблем ли има?“. 

Полицаите му отговорили, че няма проблем, а младежът ги попитал защо го гледат лошо.  Тогава униформените го попитали защо се заяжда, а той ги напсувал и им заявил, че няма да им обяснява нищо.

Тогава Найденов бил отведен в районното, а за случилото се там версиите са коренно различни.  Синът на данъчния шеф твърди, че полицаите са го удряли по главата и са му счупили носа. Униформените обаче твърдят, че дори не са го докосвали.

Найденов обаче опитал със селфи да докаже, че е бил бит, като твърди, че го е направил в полицията веднага след като е малтретиран и си е извадил медицинско, в което са описани травмите му.

Административният съд в Пловдив все пак отмени наказанията на двамата полицаи, наложени им от предишния директор старши комисар Атанас Илков.