Синът на Джони Холидей се отказа от наследството му

Свят
13:58 - 01 Август 2020
3789
Синът на Джони Холидей се отказа от наследството му

Давид Холидей, син на легендарния изпълнител Джони Холидей, се отказа да се бори за наследството на баща си, починал през 2017 г., съобщи АФП.

Давид Холидей и Лора Сме, дъщеря на певеца, оспориха завещанието на Джони Холидей, който остави цялото си състояние и авторските си права на съпругата си Летисия.

Давид Холидей "се отказва от наследството на баща си" и "се оттегля от всички съдебни действия", съобщи пред агенция адвокатът на изпълнителя Пиер-Жан Дувие.

"Давид не получава нищо, нито по наследство, нито финансово. Той не е получил и никакви символични вещи", допълни адвокатът. Той каза също, че интересите на сестрите на Давид са защитени.

В средата на юли Летисия, вдовицата на Джони Холидей, каза пред сп."Пари мач", че певецът е оставил "наследство, малко пари и много дългове". На 3 юли адвокат на Летисия Холидей съобщи, че вдовицата и дъщерята на покойния Холидей са постигнали извънсъдебно споразумение. Лора Сме, която е дъщеря на Холидей и Натали Бай, първа оспори завещанието на баща си пред съд в САЩ.