Синът на легендарен баскетболист стана... момиче

Дуей Уейд представи на света Зая, бившата му жена го обвини в експлоатация на транссексуалната девойка

Ексклузивно
23:15 - 28 Февруари 2023
7900
Синът на легендарен баскетболист стана... момиче

Семейството на баскетболиста Дуейн Уейд представи на света своята дъщеря Зая. Съпругата на спортиста Габриел Юниън публикува видео в социалната мрежа Инстаграм, на което се вижда 12-годишният ѝ син Зайън, който вече се приема като момиче и иска да бъде наричан Зая.

Във видеото Зая обяснява на баща си, че е важно хората да се приемат такива, каквито се чувстват и да не се срамуват от себе си.

„Какъв е смисълът да живеем на този свят, ако постоянно се опитваш да си някой друг...“, казва детето.

През 2020 г. баскетболното величие Дуейн Уейд обяви пред широката публика, че неговият 15-годишен син Зайън е решил да продължи живота си като момиче.

През последните 3 години той се обяви за трансджендър. До момента, когато официално получи документи и смени пола си на женски. Тийнейджърът ще продължи да живее като Зая Уейд. 

"Зайън се прибра вкъщи и каза: "Готов съм да живея както искам. Искам да говориш за мен в женски род и да ме наричаш "Зая", разкри Уейд в „Шоуто на Елън“.

"Решението беше само негово", казва баскетболистът.

"И аз, и съпругата ми Габриел го подкрепихме. Отнасяме се много сериозно към ролята и задълженията на родителите. Нашата работа е да изслушваме детето си и да му помогнем по най-добрия начин. Тази ситуация също не променя това", добави бившата звезда на Маями Хийт. 

Жената на Уейд - Габриел, е голяма опора на Зая.

"Тя е страстна, пълна с любов. Горди сме с нея. Обичайте и уважавайте децата си такива, каквито са", е мнението на Габи.

Дуейн Уейд игра в НБА от 2003 до 2019 г., като през повечето време носеше екипа на "горещите" от Флорида. Той прекара известно време в Чикаго Булс и Кливланд Кавалиърс, преди да окачи кецовете в Слънчевия щат.

Гардът е участвал в Мача на звездите 13 пъти и веднъж е избран за МВП. След като той спря с баскетбола, Маями извади от употреба потника с №3.

Бившата суперзвезда на НБА Дуейн Уейд беше обвинен в експлоатация на транссексуалната си дъщеря Зая за финансова изгода според бившата му съпруга.

На Дуейн Уейд бившата съпруга се бори срещу правна петиция, за да позволи на дъщеря им да промени пола и името си, като твърди, че детето е подложено на финансов натиск да вземе решението.