Синът на Нихат Кабил пое младежкото ДПС

Гордият баща предупреждава наследника си, че нищо в живота не се дава даром

Политика
17:10 - 27 Ноември 2023
6239
Синът на Нихат Кабил пое младежкото ДПС

ДПС за пореден път демонстрира, че във формацията има приемственост. Този път тя се реализира във вектора на младежката структура на партията, където синът на бившия земеделски министър Нихат Кабил – Танер Кабилов, оглави временно младежкото ДПС.

За това се похвали самият Нихат Кабил. На своята страница във фейсбук гордият баща пише, че синът му със сигурност ще изпълни с чест възложената задача.

„Един баща, на който половината му живот е минал в родната политика, не може да не изпитва гордост когато вижда, че неговите усилия по възпитание и изграждане на мироглед и манталитет в децата му на определен етап получават висока оценка, отговорна позиция и възможност за развитие в интерес на общността.

Честито, Танер!”,

хвали се Кабил и обръща внимание на сина си, че нищо в живота не се дава даром.

„Всеки ден ще е борба с инерцията на комфортното битие, конструирано преди време в определена угода”, философства той.

Танер Кабилов става временен председател на младежкото ДПС, след като предишният – Сезгин Мюмюн – беше отстранен преждевременно по време на последния Централен съвет на партията.

По информация на Lupa.bg след оставката на Мустафа Карадайъ евродепутатът Илхан Кючук се е отрекъл от Мюмюн, въпреки че той лично го лансира за негов наследник на поста шеф на младежите в ДПС.

Сезгин Мюмюн обаче минаваше и за човек на Карадайъ, което го превърна в неудобен за партията.