Синът на Пламен Панайотов събра втора изложба живопис (ГАЛЕРИЯ)

Александър показва възхищение в платната си от Ван Гог

Култура
13:24 - 08 Юни 2023
3181
Синът на Пламен Панайотов събра втора изложба живопис (ГАЛЕРИЯ)

Синът на бившия депутат от НДСВ и някогашен председател на парламентарната й група Пламен Панайотов - Александър, събра втора изложба живопис. Платната той ще покаже премиерно идния понеделник, а всички картини могат да бъдат видени до края на юни.

Александър Панайотов е млад художник роден на 25 март 1987 година в България. Той живее в София, където от ранно детство започва да учи живопис. Още 13-годишен печели награда от престижен национален конкурс за художествено изкуство, който му дава тласък да продължи да рисува с невероятна обич и плам.

Александър учи при едни от най-добрите български художници и пленен от изящността на техните творби поема по стъпките им. Искреното възхищение към творчеството на Ван Гог, очарованието от цветовете, характерни за импресионизма и фовизма, са само малка част от стимулите, които дават тласък на творчеството му и той започва да рисува със завладяващ ентусиазъм, като гради свой собствен художествен стил.

Картините му притежават експресионистична дълбочинност, умело боравене с цветове, багри, форми, абстрактни интерпретации и сюжети, близки до природата. Специфична техника на изрисуване и използването на предимно маслени бои допълват характерното очарование на стила му.

Избрал пътя на творчеството след дълги години, прекарани в университета, следвайки право и психология, той се стреми чрез художествените си творби да вдъхва повече оптимизъм, радост, хармония и доброта.

Със своята първа самостоятелна изложба „Приказен свят“ – Александър печели възторжени последователи на своето изкуство. Той въвежда публиката в свят изпъстрен от колоритни пейзажи, райски градини и приказни животни, които дълбаят в психологията и обогатяват сетивата, предизвиквайки бурна емоция.

Отзивите за изложбата са изключително позитивни, което дава тласък на следващите изяви на твореца. Той е участник в съвместна изложба „Стилове“, посветена на различни течения в съвременното изкуство, представена от 18 български художници с ярък почерк и стил. През юни 2023 година Александър ще обедини новите си произведения във втора самостоятелна изложба.

Докато следва своята автентичност като автор, той е щастлив, когато хората, които оценяват творбите му, преразказват историите и посланията от тях по свой начин и ги доразвиват. Така творчеството му добива нов смисъл и пътят продължава, пишат организаторите на изложбата. 

Изложбата е в Общинския културен институт "Красно село" на "Цар Борис III" 41 и може да се разгледа до 30 юни.