Синът на пловдивския бизнесмен Ангел Батаклиев на съд за подкуп на полицаи

Общество
12:24 - 28 Септември 2022
1569
Синът на пловдивския бизнесмен Ангел Батаклиев на съд за подкуп на полицаи

Синът на някогашния транспортен бос и бивш общински съветник Ангел Батаклиев - Красимир, застава пред Пловдивския окръжен съд по обвинение в предложен подкуп на полицаи.

В обвинителния акт на прокуратурата се твърди, че на 25 март м. г. 33-годишният мъж се опитал да отърве акт за пътно нарушение, давайки 30 лв.

Около 19,30 ч. на тази дата полицейски автопатрул спрял за проверка на бул. „Цар Борис Трети Обединител“ лек автомобил, марка „Мерцедес“, управляван от Красимир Батаклиев. Така служителите на МВР установили, че водачът не носи свидетелство за управление на моторно превозно средство и контролен талон, удостоверение за извършен технически преглед и не бил наличен документ, установяващ сключването на задължителната застраховка „Гражданска отговорност“. Полицейските служители обяснили на Батаклиев, че ще му съставят актове.

Един от тях влязъл в полицейския автомобил и започнал да пише, тогава Батаклиев се приближил и подал през отворения прозорец плик, съдържащ 30 лева, за да не бъде санкциониран. Служителят на МВР не взел парите и веднага уведомил дежурния разследващ полицай.

По делото са разпитани свидетели, изготвени експертизи и др. Предстои Окръжният съд в Пловдив да насрочи разпоредително заседание по делото