Синът на Сашо полицая е обвинен за разстрела на Паро Боксьора

Велизар Станоев е на свобода срещу 5000 лв.

Топ
17:54 - 16 Юли 2024
1946
Синът на Сашо полицая е обвинен за разстрела на Паро Боксьора

Велизар Станоев е превишил неизбежната отбрана, като е убил нападналия го Паруш Парушев-Паро Боксьора на 4 юли в столичния кв. “Модерно предградие”. 22-годишният младеж е обвинен от Софийската градска прокуратура.

Станоев работил в офиса си за бързи кредити заедно с баща си Александър - Сашо Полицая, който е бивш служител на МВР. Около 14,50 ч в помещението влезли Паро, въоръжен с незаконен газов пистолет, преправен на боен, и двама негови приятели, с които бяха арестувани като членове на банда за изнудване през 2021 г. Дошли да се разправят заради скандал от по-рано същия ден. По неофициална информация Парушев бил ядосан, че бащата и
синът отварят офис на негова територия. Другата версия е, че един от приближените на Паро Боксьора бил набит от конкурентите, а след това той тръгнал да отмъщава. Последвал бой, при който Паруш удрял с дръжката на пистолета си Велизар по главата. Той успял да застреля Боксьора. Изяснява се дали е било по време на ударите, или след като Паро вече си е тръгвал. Първоначално Сашо
Полиция твърдял пред полицаите, че той е бил нападнат. Обяснил и че е стрелял, за да защити сина си.

След битката в крайния квартал освен убития Паруш са ранени още негов приятел и обвиненият  Велизар Александров. В двете групи от по трима мъже имало по две оръжия. Само пистолетът на Паруш бил незаконен.

Паро Боксьора

Велизар е на свобода с гаранция от 5000 лева. Има забрана да напуска страната. Ако бъде признат за виновен, може да получи до 5 години затвор.

Паруш Парушев е погребан в неделя в София, съобщава “24 часа”. За да го изпратят, са дошли много негови приятели от спортните среди и ъндърграунда. Паро Боксьора също се е занимавал с бързи кредити, но с лизенз на друг човек, защото е криминално проявен. В работата му помага съпругата му. Имат няколко офиса за бързи кредити в крайни столични квартали. В миналото е бил близък с Антон Петров-Хамстера, който е и кръстник на детето му.

Хамстера беше съден и оправдан по делото “Октопод” с Алексей Петров. Загина преди 2 г., след като офроуд джипът му падна в пропаст в Рила.