Синът на Шер се дрогира от 11-годишен

На 47 години Илайджа Блу Олман е толкова зле, че звездата подаде молба за попечителство

Новини
22:03 - 07 Януари 2024
4689
Синът на Шер се дрогира от 11-годишен

Лишаване от свобода чрез настойничество - така лаконично 47-годишният син на певицата Шер посрещна искането ѝ да контролира напълно неговия живот. Звездата смята порасналото си момче за неспособно да се грижи за себе си заради злоупотреба с наркотици и проблеми с психичното здраве. Затова е подала молба във Върховния съд на Лос Анджелис за попечителство над него.

Илайджа Блу Олман, който е музикант, води дългогодишна борба да се отърве от зависимостта си от дрога и алкохол.

Периодично влиза в различни клиники за лечение. Даже твърди, че от няколко години е чист, но 77-годишната му майка не мисли така. Миналата година до медиите достига съдебна декларация, подписана от бившата съпруга на музиканта, според която известната певица е платила на четирима мъже да отвлекат сина ѝ.

Това се случило през ноември 2022 г. По това време Илайджа и жена му Марианджела Кинг се намирали в хотел в Ню Йорк в опит да спасят връзката си, след като година по-рано се разделили. Планът им обаче е осуетен от мъже, които нахлуват в хотелската стая и отвеждат Илайджа против волята му в клиника в Мексико.

Твърди се, че Шер и бившата ѝ снаха са във вражда от години. Двете взаимно се обвивняват за тежкото състояние, в което Илайджа е изпаднал. В молбата за попечителство над него певицата твърди, че Марианджела е имала разрушително присъствие в живота му. Противопоставяла се е на всички усилия той да получи адекватна помощ за решаване на проблемите си.

“Тяхната бурна връзка е белязана от цикъл на пристрастяване към наркотици и кризи на психичното здраве”, пише в молбата си до съда Шер.

Марианджела Кинг също е певица. Поп звездата я посреща доста хладно, когато влиза в живота на проблемния ѝ син. След сватбата си през 2013 г. младоженците буквално бягат далеч от Шер, за да се спасят от намесата ѝ в живота им. През 2021 г. Илайджа подава молба за развод, посочвайки непреодолими различия със съпругата си, но и до момента той не е финализиран.

През миналата година Марианджела Кинг пише до съда, че двамата все пак са постигнали взаимно съгласие да се разведат, но то не може да бъде реализирано, тъй като е изгубила връзка с него след отвличането му по поръчка на неговата майка.

Тя заявява също, че не е съгласна той да бъде подлаган на алтернативни методи за лечение на своите зависимости, включващи “спане в клетка с още шестима души”.

След новината, че Шер иска попечителство над сина си, бившата снаха отново наруши мълчанието си. Заяви, че категорично е против подобно нещо, тъй като го смята за дълбоко обезпокоително.

Изненадващо адвокатите на Илайджа внесоха в съда в Лос Анджелис молба от негово име да бъде прекратено точещото се от 2 г. бракоразводно дело с Марианджела Кинг. В нея се посочва, че двойката е работила много върху отношенията си и се е помирила.

Някои американски медии обаче смятат, че това е ход да бъде възпрепятстван опитът на Шер да се превърне в единствен разпоредител с имуществото и живота на своя син. В молбата си за попечителство тя изрично посочва, че снаха ѝ не може да бъде такъв, тъй като двамата отдавна не живеят заедно, а и е допринесла състоянието му да се влоши, защото е съдействала да бъде изведен от лечебно заведение.

Илайджа се ражда по време на трудната любовна връзка на Шер с музиканта Грег Олман. Тя се омъжва за него три дни след като получава съдебно решение за развод с първия си съпруг. Още на деветия ден от сватбата с новия обаче отново подава молба за развод, тъй като е шокирана от пристрастеността му към наркотици и алкохол.

В крайна сметка Шер и Грег се помиряват и остават заедно в продължение на 3 г. По-късно тя ще признае, че никой не я е карал да се чувства толкова щастлива.

Заради зависимостта на Грег от наркотиците обаче се опитва да държи Илайджа далеч от него. Когато става на 7 г., го изпраща в интернат. Той много страда и смята, че го е направила, за да има повече време за кариерата си. По време на ваканциите общува предимно с многобройните известни любовници на майка си. На 11 г. за първи път опитва какво е въздействието на наркотиците и му харесва. Често прибягва до хероин, когато става част от метъл и рок банди.

Получава първата си китара от басиста на Kiss Джийн Симънс. Когато е само на 13 г., майка му го включва като китарист в свое турне. Смята, че има талант, който лесно може да го изстреля до музикалния връх. Злоупотребата с дрога и медикаменти обаче слага на пауза кариерата му. Между двамата започват разправии, които стават все по-публични.

“Не страдам от никакъв проблем, който нямат и милиони хора в САЩ. Аз съм майка и моята работа е да се опитам да помогна на децата си, както правят и другите родители”, казва Шер в отговор на въпрос дали наистина е поръчала отвличането на сина си и принудителното му вкарване в клиника.

Звездата има и още едно дете от първия си съпруг Сони Боно. Родената като момиче Чейстити претърпя операция за смяна на пола и се превръна в мъж през 2010 г.

На 47 години Илайджа Блу Олман е толкова зле, че звездата подаде молба за попечителство.