Синът на Стефан Данаилов получи тлъсто наследство

Парите идват от баба му – майката на Ирен Кривошиева

През ключалката
22:30 - 16 Май 2023
80536
Синът на Стефан Данаилов получи тлъсто наследство

Щедро наследство е оставила майката на актрисата Ирен Кривошиева на нея и сестра ѝ след кончината си в края на март. Известната столична адвокатка Лиляна Кривошиева почина на достолепните 93 години, а двете ѝ наследнички ще трябва да поделят имотите за милиони от завещаното им. От парите ще намаже и внучето - синът на Стефан Данаилов – Владимир.

Покойната юристка оставила на щерките си огромен апартамент на пъпа на София, два магазина за отдаване под наем в столицата, декари земи и гори. Ирен до последно се грижеше за болната си майка, което ѝ създаваше редица проблеми. В същото време сестра ѝ, която отдавна се е установила в Америка, се прибрала едва за погребението.

„Лекарите от ИСУЛ три пъти връщаха мама към живота. Въпреки усилията им обаче тя почина на 28 март. Наложи се да изчакаме сестра ми да се прибере от Америка, затова погребението беше 6 дни по-късно“, сподели Кривошиева. През последната година, в която майка ѝ бе на легло, тя се разкъсваше между актьорските и преподавателските си ангажименти и ролята на болногледачка. На няколко пъти Ирен пускаше обяви в социалните мрежи, че търси жена, която да обгрижва майка ѝ денонощно срещу добро заплащане, но подходящ човек така и не се намери.

Лиляна Кривошиева беше уважаван адвокат с дългогодишна практика. В началото на 90-те амбициозната дама била зам.-кмет на столицата в екипа на заклетия седесар Александър Янчулев. За известно време заела поста служебен градоначалник на София.

Парите и имотите, които е оставила след кончината си, е възможно да нарушат семейната идилия между Ирен и сестра ѝ. За да има подкрепа и да вземе по-трезви решения, актрисата призна, че е повикала от Щатите и сина си Владимир.

Наследникът ѝ от Стефан Данаилов също ще получи част от имането на баба си. В последно време обаче Влади се е научил да си прави добре сметката и е станал особено пестелив, хвали се майка му. И наследеното от баща си Ламбо инвестирал в нов дом за него и съпругата му Виктория, както и в образованието си.

Припомняме, че той вече е дипломиран лекар в Америка и работи в болницата в град Хънтингтън в щата Западна Вирджиния. Кариерата му върви повече от успешно и наскоро синът на Ламбо изгря дори на корицата на медицинско списание, пише „Ретро“.