Синът на Виолета Донева целуна дъщеря си Ивет в съда

Топ
18:44 - 15 Септември 2023
13241
Синът на Виолета Донева целуна дъщеря си Ивет в съда

В този процес има две жертви - пряка и косвена. Пряката е майка ми, а косвената е дъщеря ми. Така емоционално се обърна към съда режисьорът Иво Стайков, баща на 19-годишната Ивет, подсъдима за убийството на баба си Виолета Донева. 

Процесът тръгна днес в Софийския градски съд. В залата беше и бащата на Ивет, за да я подкрепи. 81-годишната  актриса беше открита мъртва в дома си на 22 октомври миналата година. Задържана за смъртта й беше нейната внучка Ивет, тогава 18-годишна. 

Искам да се знае, че Ивет винаги е била обичана. Това, което стана ,е трагедия за майка й, за мен, за всички, каза родителят. На финала на изказването си той целуна детето си по главата. 

Той отказа да се конституира като граждански ищец и частен обвинител. Като син на Донева има това право, но тогава пък ще бъде срещу дъщеря си. 

Бащата и адвокатите на момичето настояха делото да се гледа при закрити врата. Самата Ивет беше готова да дава обяснение, но съдът уточни, че трябва да го направи на следващото заседание, а не на днешното, което беше разпоредително.

Съдът отказа да засекрети цялото дело. Следващия път ще бъдат разпитвани свидетели.